4 aprilie 2013

Bărbatul ideal. Femeia ideală. Relația ideală.

 Idealul este un miraj și o iluzie, atâta tot. 


 În primul rând, idealul se pliază în funcție de personalitatea și dorințele fiecăruia. Nu poți spune că există un ideal general
. Sunt doar idealuri personalizate, orginale.

 În al doilea rând, idealul este o imagine perfectă a ceea ce vrei să faci, să ai, să fii, dar odată ce obții idealul, el îți pare anost, normal; își pierde calitatea de extraordinar, și locul îi este luat de alte lucruri pe care le vrem, și care devin ideale. 

 Singurul lucru bun pe care un ideal îl aduce în viața noastră este acela că ne face să muncim, să perseverăm pentru visul/visele noastre. Dar atât. 

 Însă despre ceea ce vroiam eu să vorbesc este idealizarea relațiilor sentimentale, idealizarea dragostei. Suntem atât de tentați să credem că există iubire perfectă, încât așteptările noastre depășesc cu mult pragul realității și ne trezim din când în când loviți cu capul de pământ.. Și ne întreb de ce. 

 De ce oare? 

 Pentru că ne lăsăm atrași de ideea promovată prea mult de mass-media . Aceea că există un Făt-Frumos gata să fie la picioarele noastre oricând. Sau că există o fecioară la ananghie care așteaptă doar să fie salvată, și asta se întâmplă la orice colț de stradă. Sau că relațiile durează o veșnicie fără să îți dai silința. Că suflete-pereche comunică telepatic, și nu au nevoie de minute în rețea sau de ieșit la cafele la ora prânzului. 

 De fapt nu. Nu există așa ceva. 

 Nu există un bărbat perfect, brunet, înalt, îmbrăcat la 4 ace mereu, parfumat și aranjat chiar și când se trezește dimineață, gata să îți pregătească micul dejun și să îți mai aducă și o floare pe tavă .. că o mică atenție. Nu există bărbatul care e gata să vina la mansardă ta și să îți facă declarații doar pentru că  tu ai o zi proastă, la fel cum nu există bărbatul care e gata să călătorească până la capătul lumii doar că să te vadă .. într-o duminică.  

 La fel cum am desființat ideea unui bărbat fără cusur, la fel desființez și ideea unei femei pure, inocente, și perfecte din toate punctele de vedere. Nu există, treziți-vă. Femeile normale au toane, defecte, și așteptări prea mari. Nu sunt mereu cea mai plăcută companie și se plâng prea mult de aspectul lor fizic. Dar fără ele nu se poate trăi, știți prea bine. Și orice femeie este la un moment dat ideală pentru un bărbat. Dar nu poate fi ideală în general. 

 Și tocmai pentru că nu există bărbat și femeie perfectă decât în producțiile cinematografice de tip Hollywodian..nu există nici relația perfectă. 

 O relație , de oricare tip, dar mai ales una de iubire, are nevoie de muncă, dăruire, încredere, responsabilitate, afecțiune. Nu se cimentează decât în timp și nu rezistă decât dacă interesul și flăcăra sunt încă vii. E greu să ai o relație frumoasă mereu. Pentru că uneori nu pare așa. Dar răsplata e mare când vezi că faci pe cineva fericit prin simpla ta prezența. 

 Idealizarea e doar un joc pe care mintea noastră îl joacă din când în când. 

 Dar, de ce nu? Atâta timp cât nu rămânem dezamăgiți din cauză că idealurile nu corespund cu realitatea, e frumos să visezi. 

 Din când în când doar. 
  

5 comentarii:

  1. Cam asa este ! Dar in ziua de astazi .. poti scrie articole intregi despre femei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mereu s-au putut , se pot și se vor scrie articole, texte, chiar cărți întregi despre femei, dar niciodată nu cred că femeia va putea fi înțeleasă pe deplin. Mereu rămâne un mister despre care mie, personal, îmi place să vorbesc. :). Totuși, mă bucur că ți-a plăcut ce am scris.

      Ștergere
  2. Mi-a placut enorm ce ai scris! Ar trebui sa-l citeasca si sotul meu!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc ! Mă bucur că v-ați făcut timp să îmi citiți postarea și că v-a plăcut! Sper să îmi citiți și în continuare postările, poate vă vor plăcea la fel de mult.:)

      Ștergere
  3. Și totuși așa mult visez la fata morgana

    RăspundețiȘtergere