23 martie 2013

Singurătate


 Să fii singur .. nu oricine știe să fie singur. Să își păstreze pentru sine toate gândurile, ideile, sentimentele, dorințele , lacrimile și zâmbetele. Să duci toată greutatea timpului scurs prea greu de unul singur. Să găsești activități care să te mulțumească și care să se facă la singular. Singurătatea e o prietenă pe care nimeni nu o dorește, o prietenă atât de dornică de alți prieteni încât dacă te prinde, te sufocă. O simți în tine, în cameră, peste tot pe unde mergi nu poți ignora prezența ei. Singurătatea este peste tot atunci când nimeni nu e lângă ține. Singurătatea e pustietatea inimii, a sufletului. E prezența care îți întuneca mintea și o întristează. E prezența care te mistuie prin absența altora. E acolo atunci când nimeni nu e. Te pândește până când te părăsesc toți prietenii, toți cei dragi, toți cei iubiți. Și atunci se strecoară în ține, și te amărăște. Te usucă. Nu te mai lasă să trăiești. 


 Singurătatea apare și atunci când ești înconjurat de oameni, care vorbesc, râd, glumesc, dar te ignoră. Sau îți observă prezența din politețe. Oameni care te fac să nu vrei să mai trăiești prințe oameni, care te fac să vrei să rămâi doar cu tine. Sau poate singurătatea te amăgește că e mai bine să rămâi doar cu tine, și nu în societate.  


 Singurătatea are multe faze. În fază incipientă, o urăști. O detești. Vrei să fugi cât poți de ea și ai face orice să scapi de ea. Dar se întâmplă să fii singur, să te simți singur atât de mult timp, încât devine cea mai bună prietenă a ta. Încât singurul lucru pe care vrei să îl faci este să fii singur. În momentul acela, singurătatea nu mai vrea să fie prietenă ta, în momentul acela, singurătatea ți-e stăpână și tu nu mai vrei să scapi.E momentul în care trebuie să ceri ajutor. 


 A fi singur nu e rău. E gândul care sperie pe oricine. Dar nu e rău, pentru un timp să stai pur și simplu să te analizezi, să înveți să fii prietenul tău. Să te accepți.


 Dar singurătatea e doar o parte a vieții. Nu viața ta. 

 O viață trăită în singurătate e o viață care nu merită trăită. 
  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu